De Civiele bescherming wordt 70 jaar

Civiele Bescherming
Evenement
Op 11 maart 1954 werd het Koninklijk Besluit betreffende het statuut van het Korps voor Burgerlijke Bescherming gepubliceerd. Deze datum is de officiële geboortedatum van de Belgische Civiele Bescherming. Of ze nu beroeps zijn of vrijwilligers, de operationele leden van de Civiele Bescherming komen al 70 jaar de bevolking te hulp.

Het is op basis van dit rijke verleden dat we bouwen aan de toekomst, want meer dan ooit blijkt de Civiele Bescherming onmisbaar in een context van snel veranderende risico's.

De opvangcrisis, de opeenvolgende overstromingen, de klimaatverandering... Zoveel uitdagingen die we aangaan met nog steeds dezelfde energie als in de eerste 70 jaar. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, de weg is lang, maar de wil is er, gestimuleerd door de voortdurende inzet van onze medewerkers.

Laten we dus een gelukkige verjaardag wensen aan iedereen, zowel beroeps als vrijwilligers, die van de Civiele Bescherming zo'n speciale en noodzakelijke dienst hebben gemaakt, maken en zullen blijven maken. Dank jullie wel allemaal!

Via deze link nemen we jullie mee op een reis door 70 jaar Belgische Civiele Bescherming.
Je kan dit filmpje ook vinden op de Facebook- of LinkedIn-pagina’s van de Algemene Directie Civiele